Created By:
Nicole Åkerberg
Collecting for:
Hundstallet's general work

Ge årets viktigaste julklapp

Ge årets viktigaste julklapp…

I år firar Lilli sin 4e julafton med oss men som många av mina nära och kära vet kunde hennes öde ha slutat väldigt annorlunda.

Lilli kom springandes till oss en dag i början av 2019 då vi var och promenerade med Asi och Dallas längst stranden, då vi inte hittade någon ägare beslutade vi oss för att ta med henne hem. Vi lyckades sedan lokalisera hennes så kallade ”matte” via sociala medier, men denna person hade inget intresse att få tillbaka sin hund. Innan Lilli hade fått spendera en stund hos den tjejen hade hon bott på gatan, något som präglat hennes personlighet. Trots att hon är så trygg och glad i dagsläget ser vi fortfarande spår av hennes liv på gatan och vanvården av henne, om någon runt omkring höjer rösten eller så lite som att man tappar något så springer hon och gömmer sig och kryper ihop, när det regnar ute drar hon sig per automatik under tak, när hon får godis utomhus går hon och försöker gräva ner det för att spara tills vid behov. Vi ser även att hon är oerhört omhändertagande av sig, så fort hon hör en annan hund är hon beredd att hjälpa till, när hon ser andra djurungar så är hon omedelbart redo att agera ”mamma” åt dom. Hade inte Lilli kommit för att leka med Asi och Dallas tror jag inte hon hade levt idag, då landet vi då bodde i inte har något som helst djurskydd – där de låter hundar svälta ihjäl, misshandlas till döds och där bilarna inte stannar för dom.

Lilli är varje dag oerhört glad och visar hela tiden sin tacksamhet, inget går upp emot att se våra älskade hundars glada uttryck och tackande pussar så fort de får något och detta är något alla hundar förtjänar- att ha en älskande familj. Lilli lyser upp när hon får höra att hon är duktig, när hon på så kort tid som vuxen hund lärt sig massor av saker av Asi och Dallas – till och med ett helt nytt språk, när hon får mat och när man myser med henne. Hon älskar verkligen att bli torkad med handduk efter en regnig promenad och hennes favorit sovplats är på soffan eller i sängen.

Visste ni att fram till 1908 levde hundarna i Sverige med samma öde som Lilli gjorde innan hon kom till oss? Men då öppnades Svenska Hundskyddsföreningen som idag driver Hundstallet. Tyvärr är hundarna fortsatt utsatta. Varje år tar Hundstallet emot cirka 500 hundar, det är hittehundar, djurskyddsärenden och privata omplaceringar. Väl på plats får hundarna den vård och omsorg de behöver, för att så småningom hitta sina nya föralltid hem.

Hundstallet arbetar helt ideellt med hjälp av volontärer och tar emot hundar som behöver någonstans att bo dygnet runt, årets alla dagar. De är beroende av gåvor från privatpersoner då de inte får någon statlig finansiering överhuvudtaget.Alla som känner mig vet att om jag bara hade möjligheten hade jag tagit hand om alla hundar som behöver det själv - men en kan inte göra allt men vi alla kan göra något:Låt oss tillsammans se till att Hundstallet kan fortsätta sitt viktiga arbete för pälsklingarna runt om i landet som behöver det som mest, låt oss tillsammans se till att ingen hund ska behöva gå det som kunde blivit Lillis öde till mötes. Så alla hundar får chansen att hitta ett hem där de är det viktigaste i världen för familjen, precis som våra vovvar är för oss.

För endast 50 kr får en utsatt hund mat och godis i ett helt dygn. Pengarna går oavkortat till hundarna då alla på Hundstallet arbetar ideellt, alltså går inte en krona till löner.

Tack för att ni tog er tiden att läsa – Låt oss tillsammans se till att alla omhändertagna vovvar får en fantastik start på det nya året!

Donate
630 kr
126%
0 Days left

Nicole Åkerberg donated 100 kr

Recent activity

 • Sarah Kuo Sarah Kuo donated 100 kr

 • Mounir Alawil Mounir Alawil donated 50 kr

 • Carolin Sköld Carolin Sköld donated 80 kr

 • Fanny Hedberg Fanny Hedberg donated 100 kr

 • Hamo Nez Hamo Nez donated 100 kr

  ❤️

 • Anita Edlund Åkerberg och vovvarna Anita Edlund Åkerberg och vovvarna donated 100 kr

  God Jul alla älskade vovvar och ett Gott Nytt År

 • Nicole Åkerberg och Vovvarna Nicole Åkerberg och Vovvarna donated 100 kr

  God Jul och Gott Nytt År alla älskade hundar